Zimní šílenství na Dachsteinu

26.09.2013 11:45

Dachstein je horský masív, který se nachází v Rakousku. Celá oblast okolo masívu je vhodná k zimním sportům. Je rozdělen na dvě části a sice Dachstein / Schladming a Dachstein West.

Dachstein - Schladming je obklopen devíti horskými vrcholy, které vám poskytnou skvělé podmínky k prožití zimní dovolené.

Lyžařská houpačka Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm slibuje všem lyžařům a snowboardistům jízdu na upravených tratích.

 

V obci Ramsau am Dachstein si užijí především milovníci běžek. Mnoho kilometrů běžeckých stop je zde každý den upravováno.

 

Pokud vyrážíte na zimní dovolenou se svými nejmenšími ratolestmi pak se vám jistě bude hodit „Kaliho říše“. Jedná se o hlavní atrakci v lyžařských školičkách pro nejmenší lyžaře, aby se učili jízdě na lyžích formou zábavy a hry.

 

Další částí Dachsteinského masívu je, jak už jsme se zmínili, Dachstein West. Tento lyžařský areál je rozdělen na pět částí a zahrnuje obce Gosau, Annaberg, Rusbach, Edtalm a Zwieselalm.

 

Většina sjezdovek je zde střední obtížnosti a proto je Dachstein West ideální především pro rodinné a rekreačni lyžování dovezou vás k nim kabinkové a sedačkové lanovky.

 

Lyžovat můžete ve výšce od 750 do 1620 metrů nad mořem. Na 102 kilometrech sjezdovek je sněhová přikrývka zaručena až do jara.

 

V Dachstein Westu je také dostatek běžeckých stop a v Russbachu si přijdou na své milovníci snowboardu. V celé této části platí jeden skipas tak vyražte na svahy v okolí Dachsteinského ledovce.