Štýrská lyžařská střediska

24.10.2013 12:59

Potěšení z lyžování pro všechny a spousta zábavy i mimo sjezdovky, tak by se také dala charakterizovat lyžařská střediska pod horským masívem Dachstein.

 

V paměti návštěvníkům hlavně zůstává štýrská pohostinnost, která je vždy skutečná a nepředstíraná.

 

Zimní sportovci, kteří si vybrali dovolenou ve špičkových alpských lyžařských místech pak nejčastěji jezdí do Schladmingu, Kreischbergu, Stuhlecku nebo Tauplitzu.

 

Pestrá paleta zdejších nabídek sahá od nenáročných sjezdovek vhodných pro rodiny až po jízdu ve volném terénu na svazích Dachsteinu kam by se měl odvážit jen zkušenější lyžař či snowboardista.

 

Štýrsko se označuje za rodinnou oblast. Pro nejmenší lyžaře nabízejí střediska různé aktivity od dětských lyžařských houpaček až po galskou vesnici s postavičkami Asterixe a Obelixe.

 

Zábavu na svazích si tak mohou užít s dětmi i jejich rodiče. Také je zde optimální poměr mezi cenou a kvalitou což ocení zcela určitě všichni návštěvníci.

 

Zimní střediska okolo Dachsteinu ovšem slibují také perfektní aprés-ski. Jízda na saních tažených koňským spřežením po zdejší nádherné krajině, či túry na sněžnicích v doprovodu zkušeného průvodce je jen malý výčet možností co dělat pokud zrovna nechcete lyžovat.

 

Romantické jsou procházky krajinou, kdy se zastavíte v místních salaších a ochutnáte třeba něco z místního kulinářského umění anebo se zahřejete šálkem svařáčku.