Dachstein West

07.10.2013 12:31

Jen 30 kilometrů jízdy od Salcburku leží Gosau. Tato obec zve k návštěvě především milovníky zimních sportů. Společně s dalšími obcemi Annaberg, Abtenau a Russbach tvoří místa s příjemnou atmosférou, kde každý rád stráví zimní dovolenou. Jsou zde vítání návštěvníci bez rozdílu věku a zdatnosti na sjezdovkách.

 

Všechna místa, která jsme již jmenovali tvoří společně velkou lyžařskou oblast pod názvem Dachstein – West.

 

Celkem pět hlavních vstupů do Dachstein – Westu zaručí, že ranní nával u lanovek jde velmi dobře zvládnout.

 

Pro tento region jsou typické široké sjezdovky obklopené hustými lesy ve středním stupni obtížnosti. V jeho horní části jsou naopak otevřené pláně.

 

Střediska Annaberg, Russbach a Abtenau se spojila v údolí Lammertal, kde jsou vesničky vhodné především pro rodiny s malými dětmi. Naopak Gosau ležící na druhé straně si vybírají sportovněji založení návštěvníci. Sjezdovky jsou každý den upravovány a sjezdy do údolí vás překvapí svojí krásou.

 

Oblast Zwieselalm nabízí lyžování především sportovněji založeným lyžařů.

 

V Abtenau je 2 km dlouhá černá sjezdovka pro zkušené lyžaře, ale ostatní svahy jsou již mírné.

 

Svahy Törleckabfahrt, Kanonenrohr a Schulter jsou poměrně krátké a pokud panují dobré sněhové podmínky nejsou ani příliš obtížné.

 

Milovníci jízdy na jednom prkně mohou na své cestě tímto regionem využívat klasické lyžařské vleky, ale většina jich určitě raději zůstane ve Snowparku v Gosau.

 

Ten má svůj vlastní vlek, který je hned vedle údolní stanice lanovky. Další vleky pro snowboardisty jsou v Rookie-Parku nebo v Trailer Parku u vleku Heideggriedellift. A pro vaše nejmenší ratolesti je připraven dětský vlek Hornbabylift v Russbachu.

 

Běžkaři využívají 60 kilometrovou sít běžkařských stop z Abtenau.

 

V tomto severském centru je také 3 km dlouhá a zasněžená trať se dvěma klasickými stopami a jednou pro bruslení.

 

Další tratě jsou u Annaberg-Lungötz, St Martin a Gosau.

 

Většina lyžařů vítá přítomnost horských chat při okrajích sjezdovek. Mohou se zde občerstvit a dát si malý čaj či svařáček po dlouhém lyžování.