Dachstein Schladming

15.10.2013 13:40

Mezi impozantními jižními stěnami horského giganta Dachstein a Schladmingskými Taurami na vás čekají zážitky, jaké vám dokáže nabídnout pouze alpská krajina. Celkem 8 zimních středisek v rekreační oblasti Dachstein - Schladming vás přivítá s neuvěřitelně bohatou nabídkou sportovních aktivit, skvělou infrastrukturou, pověstnou štýrskou pohostinností, téměř nedotčenou přírodou a nenapodobitelným kouzlem dodnes živých místních tradic.

 

Oblast zimních sportů Schladming - Dachstein obklopuje 9 horských vrcholů, které vám předvedou zcela novou dimenzi lyžařských radovánek ve vysokohorském prostředí. Největší prostor pro lyžaře a snowboardisty nabízí lyžařská houpačka přes 4 vrcholy a nepopsatelné zážitky poskytuje Dachsteinský ledovec.

 

Pohodovou zimní dovolenou přinášejí sice malé, ale vyhledávané oblasti Stoderzinken a Galsterberg, které ocení zejména rodiny s dětmi. Další rodinně zaměřené lyžařské oblasti jsou Planneralm a Riesneralm. K jejich hlavním přednostem patří individuální přístup k hostům, široké a nezalidněné sjezdovky, nádherná nedotčená příroda a dostatek přírodního sněhu na Planneralm a Stoderzinkenu.

 

Oblast Dachstein - Schladming je členem Ski amadé, což je největšího lyžařská oblast v celém Rakousku. Stačí vám zakoupit pouze jednu permanentku a můžete začít dobývat 5 fantastických oblastí zimních sportů s 25 renomovanými zimními středisky, využívat 270 nejmodernějších lanovek a vleků a vykrajovat oblouky na neuvěřitelných 760 kilometrech sjezdovek.

 

Snowboardisté mají vyžití na svazích s hlubokým prachovým sněhem, prudkých i mírnějších sjezdů ve volném terénu, které jsou posvátným územím všech freeriderů. Horsefeathers Superpark na Dachsteinu slibuje akrobatické skoky, salta a jiné odvážné kreace jak na lyžích tak i na snowboardu. Tu pravou zábavu a adrenalinové zážitky si zde užijí ostřílení přeborníci i zelenáči.

 

Oblast Schladming - Dachstein je místo zasvěcené pohybu v každém ročním období tedy i během léta. Na své si zde přijdou aktivní a rekreační sportovci. Mohutné vápencové stěny na čele s bílým Dachsteinem, nespočetné horské vrcholy připomínající rozbouřené kamenné moře a uprostřed nich horská jezera a svěže zelené pastviny vám budou připomínat přímo pozemský ráj.

 

Nekonečné kilometry tras pro horská kola vábí milovníky horské cyklistiky, do nebe se tyčící vrcholy čekají na své dobyvatele a přes 300 horských jezer se těší na to, jak osvěží tělo i mysl pěších turistů. Přijeďte se podívat do oblasti Dachstein - Schladming a určitě nebudete zklamáni.